Om forfatteren

Jesper Tornbjerg

Jesper Tornbjerg

Jesper Tornbjerg (1962- ) er født i Jylland, men har haft det meste af sin opvækst i Hillerød. Han er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1986 med praktikophold på Vestkysten i Grindsted og Esbjerg undervejs. Siden har han arbejdet for Danske Kommuner (1986-90), Ingeniøren (1990-1996), Politiken (1996-2004) og Dansk Energi (2004- ).

Stofområderne har hele vejen igennem været energi, miljø og klima, og han har skrevet tusindvis af nyhedsartikler, reportager og analyser om disse emner. Fra 2004-16 har Jesper Tornbjerg været ansvarshavende redaktør for Nyhedsbladet Dansk Energi, der læses af den energipolitiske elite i Danmark.

I 1995 var Jesper Tornbjerg med til at stifte Foreningen af Energijournalister, der i 2004 blev til Foreningen af Energi- og Miljøjournalister. I alle årene har han været medlem af foreningen, der formentlig er verdens mest dynamiske netværk af sin art.

Jesper Tornbjerg har dækket næsten alle klimakonferencer fra COP3 i Kyoto i 1997 over COP15 i København til den succesfulde COP21 i Paris.

Jesper Tornbjerg har to store sønner, Jonathan og Benjamin, og bor i en lejlighed i København. Han pendler hver dag med cykel til og fra arbejde på Frederiksberg. I ny og næ får han motion i form af tennis og badminton med gode venner.

Trods ganske gode vaner med hensyn til energiforbrug i boligen og den daglige transport er det personlige CO2-regnskab hårdt belastet af flyrejser og lidt for meget kød på menuen.

’Grøn energi til alle’/’Green Energy for All’ er Jesper Tornbjergs første bog.

Artikler af Jesper Tornbjerg kan bl.a. læses i Nyhedsbladet Dansk Energi, ligesom han kan følges på Facebook, LinkedIn og Twitter